Jouw bijdrage brengt moeder en baby (virtueel) samen

Jouw bijdrage brengt moeder en baby (virtueel) samen


Op dinsdag 2 oktober organiseren we met drie Noordelijke Lionsclubs Golftoernooi “Casino Royal”. Moeder en baby (virtueel) samen houden. Dat is ons doel. We zamelen deze dag zoveel mogelijk geld in voor de aanschaf van webcams voor de afdeling Neonatologie van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Eén op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis. Gevolg hiervan is dat moeder en kind kort na de geboorte gescheiden worden, omdat zij op verschillende afdelingen verpleegd worden. Dit is een risico voor een verstoorde moederkind hechting. Het Beatrix Kinderziekenhuis wil heel graag ouders ook nu de
mogelijkheid bieden om vanuit huis dichtbij hun baby te kunnen zijn. Hiervoor wil zij op de afdeling Neonatologie speciale webcams plaatsen.

Een leuke dag en bijdragen!
Doe mee aan de golfwedstrijd. Neem deel in een van de teams die het overdag tegen elkaar opnemen. Voor beginnende golfers zal er weer een golfclinic worden georganiseerd. En of geniet in de avond van een walking dinner met entertainment zoals goocheltrucs, blackjack, roulette en poker. Maar ook cabaretier, muzikant, schrijver en acteur Anne Jan Toonstra zal voor de nodige entertainment zorgen. Het middag- en avondprogramma kan net als vorig jaar onafhankelijk van elkaar worden bezocht.

Meer informatie? Kijk op: www.lionsgolfvoorhetziekekind.nl

'Ons' Goede Doel

We hebben gekozen voor Stichting Jarige Job! Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die als gevolg van armoede hun verjaardag niet vieren.

Stel je dat eens voor; geen cadeautjes, geen traktaties en daarom misschien maar 'ziek' thuisblijven, dan is het gewoon geen feest om jarig te zijn. We doen dan ook graag hartstikke hard ons best voor Jarige Job!

Lees meer