Bijdragen aan herstel Hortus Haren

Bijdragen aan herstel Hortus Haren

Fundraising ‘Beleef China in Haren’ voor herstel gebouwen en paviljoen.
Op zaterdag 18 mei aanstaande organiseert Lionsclub Groningen-Haren een fundraising bijeenkomst voor het herstel van de gebouwen en paviljoenen in de Chinese tuin van Hortus Haren, waarvan er buiten China, wereldwijd maar twee te vinden zijn. Inwoners van Groningen en Haren kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Bezoekers betalen eenmalig 75 euro en krijgen daarvoor onder meer een heerlijk Chinees meer-gangendiner. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten als een drakendans, theeceremonie, workshop kaligrafie, rondleidingen, demonstraties, livemuziek en meer. De avond begint om 18.00 uur.

Sinds de opening is er weinig onderhoud geweest aan de gebouwen en paviljoenen. Dit omdat het onderhoud een kostbare en ingewikkelde zaak is. Om te voorkomen dat de gebouwen verloren gaan verzamelt Lionsclub Groningen-Haren geld in om zo herstel mogelijk te maken. Het zou zonde zijn als een dergelijk unieke bezienswaardigheid teloorgaat.

Uniek in de wereld
De Chinese tuin in Haren is een nabootsing van een Qing-tuin zoals een Chinese mandarijn die zou hebben aangelegd. De tuin vormt het verlengstuk van de Hortus Botanicus en werd met Chinese materialen door daarvoor naar Groningen gereisde vaklieden gebouwd. Een eeuwenoude tuin in Suzhou, een stad die bekend is om wat "de mooiste tuinen van China" zouden zijn heeft model gestaan voor de in 1995 gebouwde Chinese Tuin in Haren. Overigens zijn er buiten China maar twee van deze tuinen te vinden, dit geeft de bijzonderheid van de Chinese tuin in Haren aan. De tuin heeft een galerij, veel karakteristieke paviljoenen, kronkelende paden en verrassende doorkijkjes. De tuin bevat een groot centraal theehuis, een aantal kleinere paviljoenen, een overdekte wandelgang en een vijverpartij met eiland.

'Ons' Goede Doel

We hebben gekozen voor Stichting Jarige Job! Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die als gevolg van armoede hun verjaardag niet vieren.

Stel je dat eens voor; geen cadeautjes, geen traktaties en daarom misschien maar 'ziek' thuisblijven, dan is het gewoon geen feest om jarig te zijn. We doen dan ook graag hartstikke hard ons best voor Jarige Job!

Lees meer