Stichting Samen Lachen

Kinderen hebben recht op plezier

Heel wat kinderen kunnen er door hun thuissituatie nooit eens lekker een dagje uit. Omdat er geen geld voor is. Of omdat er thuis andere problemen zijn.Ook deze kinderen hebben recht op plezier. Stichting Samen Lachen geeft deze kinderen een ontspannend, creatief en leuk dagje uit. 

Armoede in Nederland bestaat

In Nederland leeft meer dan 7 procent van de huishoudens onder de Nederlandse armoedegrens. Daar horen ook tienduizenden kinderen bij. Die krijgen niet altijd genoeg te eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan niet op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Het gevolg kan zijn: sociale uitsluiting. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes thuis uit te nodigen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Aan het laatste proberen we iets te doen. Ons doel is dat deze kinderen zich één dagje de koning te rijk voelen!

Wat doet Samen lachen?

Stichting Samen Lachen organiseert in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Eindhoven eens per maand een uitje voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Bijvoorbeeld naar een pretpark, de speeltuin, de dierentuin of een bezoek aan een museum, een middag knutselen of een voorstelling. Dat kunnen we alleen doen met hulp van onze superhelden: sponsors en donateurs.
De stichting benaderd de kinderen via bestaande organisaties die met onze doelgroep werken, zoals de Voedselbank en jeugdinstellingen. Dankzij de samenwerking met deze organisaties weten we zeker dat we kinderen meenemen die (kosteloos) een leuk dagje uit nodig hebben.

Activiteiten

  • Kerst / Kinderfilm
  • Jump XL
  • Discobowlen
  • OERR Kardinge
  • Sportdag

Stichting Samen Lachen is in 2006 opgericht in Amsterdam. In 2010 is de stichting uitgebreid naar Utrecht, in 2012 zijn Den Haag en Rotterdam van start gegaan, eind 2013 sloot Eindhoven aan en in 2017 Groningen.

'Ons' Goede Doel

We hebben dit jaar gekozen voor Stichting Samen Lachen. Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Laat ze maar lachen. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die door hun thuissituatie nooit een dagje uit hebben.

Lees meer