Harry Zijderveld

functie:
Grafisch ontwerper/vormgever
bedrijfsnaam:
Harry Zijderveld - GRAPHIC DESIGN
website:
www.harryzijderveld.nl
waarom Lions Club Groningen | Haren
Na ruim 30 jaar in Rotterdam te hebben gewoond en gewerkt (eigen ontwerpstudio) woon ik sinds kort met veel plezier in Haren. Mijn vak vind ik nog steeds een avontuur: spelen met vorm, kleur, tekst, beeld, kompositie en spelen met gedachten, invallen en ideeën. Dit spel speel ik graag in een zeer persoonlijke en inspirerende omgeving waarin ik elke dag weer ervaar dat dit spel oneindig is en me nog steeds mateloos kan boeien en verwonderen.

Niets is interessant als we niet geïnteresseerd zijn.
In mijn leven - dus ook mijn werk - word ik gefascineerd en geïnspireerd door met name de kunst. Vrijwel mijn hele leven al bezoek ik musea, galeries, kunstmanifestaties en art fairs. Ik blijf altijd nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de kunst, vormgeving en architectuur. Beelden - in de meest ruime zin van het woord - geven betekenis, plezier, diepte en gelaagdheid aan je wijze van zien. Mijn zintuigen registreren gulzig deze gekke, absurde, mooie, provocerende, humorvolle, harde, opwindende beelden, slaan ze op en vormen zo een rijke, gedifferentieerde en onuitputtelijke voedingsbodem voor mijn werk maar ook mijn leven. Verder hou ik van muziek: van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot gypsy en fado en ga ook nog steeds naar live optredens. Ook ben ik een echte cinefiel en bezoek minstens 50 films per jaar. Vroeger heb ik een aantal jaren aan topsport (zaalhandbal) gedaan. Daarna: skiën, hardlopen, tennissen maar vooral vele duizenden kilometers per jaar op de racefiets in binnenland en buitenland. Aankomen op de top van een berg Hors Categorie geeft zoveel voldoening. Fietsen doe ik nog steeds maar nu meer recreatief. Reizen - en dan met name stedenbezoeken - geven kleur en betekenis aan mijn leven en maken de wereld groter en rijker. Maar de kern van alles vormt altijd weer de ‘werkelijke’ ontmoeting, het echte gesprek, luisteren naar de ander, oprechte interesse, wederkerigheid. Elke ontmoeting zie ik ook als een kans om weer te leren: over jezelf, de ander, de wereld.

Mijn motto: Geluk is de manier waarop we reizen.
Maar vooral: Geniet van het leven; het is later dan je denkt.


Totdat ik werd gevraagd had ik nog nooit over die vraag nagedacht. Ik wist slechts zijdelings van het bestaan van dit soort clubs die voor mij een wat stoffig image hadden. Heb echter tot nu toe geen spijt van het lidmaatschap - integendeel.

We vormen met elkaar een enthousiaste, diverse, zeer heterogeen samengestelde groep maar vormen wel steeds meer een hechte club. Het feit dat we een gemengde club zijn gaf bij mij de doorslag. Een afwisselend programma houdt ons scherp, zorgt voor input en benadrukt ook het sociale aspect. Belangrijk vind ik ook dat we maatschappelijk iets willen betekenen onder andere in de vorm van steun aan de Stichting Jarige Job.

'Ons' Goede Doel

We hebben gekozen voor Stichting Jarige Job! Als Lions Club proberen we ons in te zetten voor een goed doel. "We serve" heet dat en wat ons betreft is dat door mooie acties geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job. Daar zetten ze zich namelijk in voor kinderen die als gevolg van armoede hun verjaardag niet vieren.

Stel je dat eens voor; geen cadeautjes, geen traktaties en daarom misschien maar 'ziek' thuisblijven, dan is het gewoon geen feest om jarig te zijn. We doen dan ook graag hartstikke hard ons best voor Jarige Job!

Lees meer